2018-02-10_3059_2

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, ξανά στον Ευρώτα…

10-02-2018

Γράφει η Δέσποινα Πορφύρη
1 λίτρο λαδιού στο έδαφος, μολύνει 100 λίτρα νερού και το κάνει μη πόσιμο για όλους μας!!!
Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς θα με πείτε γραφική, κουραστική και οι περισσότεροι θα πείτε απλά ” μα τι θέλει και ασχολείται τώρα κι αυτή; ” Έγώ όμως αυτό γνωρίζω!

Ότι, αν θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας, όπως ισχυρίζεστε οι περισσότεροι, πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τον τόπο στον οποίο διαμένουμε φίλοι μου! Πονάει η καρδιά μου κάθε φορά που περνάω και τρομάζω για το μέλλον που μας περιμένει…

Πριν 20 χρόνια περίπου :
«Στις εκβολές του σχηματίζει εκτεταμένο δέλτα, το οποίο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Πελοποννήσου και υπάγεται στο δίκτυο περιοχών Natura 2000».

Ιανουάριος 2011:
«Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας κατήγγειλαν με ψήφισμα ότι εκατοντάδες ψάρια ασφυκτιούσαν στα μολυσμένα – από τα λύματα ελαιοτριβείων και άλλων ρυπογόνων μονάδων – νερά του ποταμού ξεβράζονταν νεκρά» (άρθρο από τον ιστότοπο της εφημερίδας «Η Καθημερινή», 21 Ιανουαρίου 2011).

Τώρα:
Περισσότερο μαύρος, περισσότερο δύσοσμος, δέλτα δεν υπάρχει πια, καθώς έδωσε την θέση του στα σκουπίδια πάσης φύσης. Ψάρια, πτηνά και δέντρα πεθαίνουν μέρα με την μέρα…

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης πάρτε τα ηνία στα χέρια σας και δώσε λύση άμεσα! Μην κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά σας στο πρόβλημα με τα λύματα ελαιοτριβείων, σκουπιδιών κι άλλων ρυπογόνων παραγόντων…
Πώς είναι δυνατόν να αφήνετε να καταστρέφεται ο τόπος μας;!;!
Πώς αφήνετε να δηλητηριάζεται το νερό μας;
ΜΗΝ μου στέλνετε σας παρακαλώ μηνύματα να αναλάβω δράση μόνη μου όπως πριν δύο χρόνια.
ΜΗΝ μου στέλνετε μπράβο και ότι καλά τα γράφω!
Είμαι απόλυτα θετική να δημιουργήσουμε ομάδα δράσης!
Κοινοποιήστε ελεύθερα να ακουστούμε!
ΔΕΝ αφορά μόνο εμένα. Αφορά όλους μας!
ΔΡΑΣΕ!

Σχόλια δικά μου:

Τα ποτάμια σε όλη την Ελλάδα μολύνονται κυρίως  απο 3 αιτίες ρύπων και μικροβίων.

1. Απόβλητα βιομηχανιών πάσης φύσεως και ελαιοτριβεία , περιλαμβάνοντα όλα τα ρυπογόνα ανόργανα στοχεία σε μικρές η μεγάλες ποσότητες, άκρως θανατηφόρα για οποιαδήποτε μορφή ζωης .

2. Αστικά λύματα λογω έλλειψης βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας, περιλαμβάνοντα όχι μόνον μολυσματικά μικρόβια και κολοβακτηρίδια, αλλά και χημικά απορυπαντικα καθαρισμού,  θανατηφόρα και βρωμερά στον ρού των ποταμών και στις θάλασσες όπου εκβάλλουν.

3. Λιπάσματα και παρασιτιτοκτόνα φυτοφάρμακα ως συγκοινωνούντα δοχεία με τον μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα.

Οι κάτοικοι και οι Δημοτικές αρχές έχουν υποχρέωση να πάρουν δείγματα απο διάφορα σημεία του κάθε ποταμού, για ανάλυση στα Πιστοποιημένα Χημεία, καταγραφή της συγκεκριμένης ρύπανσης η μόλυνσης και καταλογισμό ευθυνών στούς ρυπαντές.

¨Οτι θα θιγούν υπολήψεις επωνύμων  και οικονομικά συμφέροντα ειναι προφανές”

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *