φωτιες

Δασοπονία και Δασοπορνεία

Tο Εθνικο Κτηματολογιο των Δασων που καιγονται σημερα και αυτων που θα καουν αυριο σε ολη την Ελλαδα…σε ποια φάση βρισκεται και ποσα χρονια θελει ακόμα να τελειωσει ?
Η καθυστέρηση του οριστικου κτηματολογιου  διατηρει την αρμοδιότητα στους γραφειοκράτες και υπεύθυνους για τους χαρακτηρισμους του Ν.998/79 , αν ειναι μια έκταση αγροτικη, δασικη, χορτολιβαδικη, αναδασωτεα κ.λ.π. και φυσικά αφήνει σε εκκρεμότητα την κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των δασικων εκτάσεων στο Δημόσιο η στους Ιδιώτες.
Δινει τη δυνατότητα επεκτασεως και καταπατήσεων στους ιδιώτες που συνορεύουν με δαση,λιμνες,ποταμια, παραλίες κ.λ.π.
Εχει μεγάλο πολιτικο κόστος και συνεπως σκληρο παρασκήνιο, η τακτοποίηση χιλιάδων στρεμάτων δασικων εκτασεων που βρισκονται συμβολαιογραφικα στα χερια ιδιωτών κυριως απο κληρονομια αλλα και αγορα πριν τον Ν.998/79. Αυτα δεν μπορούν ν αξιοποιηθούν , να καθαριστουν και ενδεχομενως να οικοδομηθουν, λόγω εκκρεμοδικίας της κατοχυρωσης της κυριότητας εκ μέρους του δημοσιου. Η διεκδικηση καθεμιας τετοιας εκτασης απαιτει δικαιολογητικα πολλων χιλιαδων ευρω, και δικαστικούς αγώνες μεχρι και στο Συμβουλιο Επικρατείας .
Οι αυθαίρετες κατοικίες , οι συνοικισμοί και οι οικοδομικοι συνεταιρισμοι που βρισκονται μεσα σε δασικες περιοχές, ανερχονται σε χιλιάδες, αποτελώντας το αποκορύφωμα μέχρι σήμερα της αμαρτωλης τριγωνικης σχέσης δημοσίου, ιδιωτων , και νομοθεσίας. Φυσικα καμμια κυβερνηση δε παίρνει την απόφαση οριστικής επίλυσης του προβλήματος, έχοντας σε ομηρία με ιδιαίτερα μεγάλα πρόστιμα όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Θα ειναι η πρωτη φορα που θα χαρτογραφηθει η τεραστια Εκκλησιαστικη περιουσία της Αρχιεπισκοπης ΑΕ και των λοιπών τσιφλικομοναστηριων (ΝΠΔΔ)
Ολα τα δάση περιέχουν τεράστιες ποσότητες καύσιμης ύλης απο ξερόκλαδα και πευκοβελόνες για την παραγωγη ενεργειας (θέρμανσης) με την μετατροπή τους σε πέλετ η καυσιμα τουβλα. Η νομοθεσία αδειοδότησης για την συλλογή της, ειναι στην δικαιοδοσία των Δασαρχείων και ειναι απαγορευτική αφου προυποθέτει  κατοχυρωμενη ιδιόκτητη μη αμφισβητούμενη δασικη έκταση …όπερ ατοπο. Ετσι διατηρουνται διαχρονικα τα οφέλη των εταιρείων πετρελαιοειδων μη αφήνοντας κανένα περιθώριο στη χρήση εναλλακτικων μορφών ενέργειας.
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ειναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να υπάρξει υγιές ανθρωπογενές περιβάλλον. Η οικολογία στην Ελλάδα ειναι σχεδον ανύπαρκτη όχι μονον ως καθημερινότητα αλλά ούτε καν ως πολιτικός όρος. Η ερημοποίηση της υπαίθρου μας και η αστικοποίηση περιπου τού 80% του πληθυσμού μας αποτελεί το καρκίνωμα της οικονομίας και βασική αιτία της καταστροφης του περιβαλλοντος.
Άμα λύσουμε όλ αυτά, μετα μπορουμε να μιλησουμε για βραχυκυκλώματα στους πυλωνες υψηλης τασης ΔΕΗ, στους κατασκόπους και τρελούς εμπρηστες, στους κακοπροαίρετους καπνιστες και στους λοιπούς σταρχιδιστες.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *