σκατοπλημμυρα

Η βιβλική καταστροφή της Μάνδρας Αττικής

Οι ληψεις απο ελικοπτερο στις πλημμυρες απαγορευτηκαν για να μην φαινεται πανοραμικα η συνολικη καταστροφη?
η ταυτοτητα των αυθαιρετων?
η παθογένεια του φυσικου περιβαλλοντος?
η για να προστατευονται οι ένοχοι?
Η μιση πληροφόρηση ισοδυναμεί με κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση, στη περίπτωση της Μανδρας Αττικής.
Απο ψηλα θα φαινόταν εύκολα οτι στη ρεματια “Σουρες” έχει ασφαλτοστρωθει ο επαρχιακος δρόμο Θηβα- Μανδρα αφήνοντας ενα μικρο χαντάκι στο πλάι του για την απορροή 2 πλαγιών του όρους Πατερα… που εξαφανιζεται κι αυτο τελικά τελείως ως μπαζωμενο, οδηγώντας έτσι όλα τα νερα 10 χλμ ρεματιας στην οδο Ρόκα, τον κεντρικο δρομο της Μάνδρας,(απο Βορρα προς Νοτο) μετατρέποντας τον σε ποτάμι πλάτους 10μ και βάθους 2μ.
Θα φαινόταν οτι η ρεματιά της “Αγιας Αικατερίνης” με την απορροή άλλων 2 πλαγιών του Πατέρα έχει ασφαλτοστρωθεί και διασχιζει την Μάνδρα σαν οδός Αγιας Αικατερίνης απο Δυσμάς προς Ανατολας…
Αυτα τα 2 ποτάμια ενώθηκαν στο κεντρο του χωριού και παρέσυραν ότι βρήκαν στο διάβα τους απο ανθρώπους μέχρι αυτοκίνητα και οικοσκευες έως την είσοδο της Μάνδρας απο την γέφυρα της Αττικης οδού.
Βαρυ το τίμημα και τραγικος ο απολογισμος της οικοδομικης αναπτυξης του στυλ, πρωτα καταπαταμε ότι βρουμε από πρανή δασορεμάτων, μετα χτιζουμε με Πολεοδομικη αδεια μαιμου η στηνουμε αυθαιρετα ότι χτισμα μας βολευει (κατοικια η εργοστασιο) και μετά ασφαλτοστρωνουμε και την κοίτη του ρέματος για να φτιάξουμε δρόμους. Ας όψονται οι νομοθετικές ρυθμίσεις νομιμοποιησης αυθαιρετων κάθε χρόνο…
Και να μπροστα μας πάλι το φαντασμα του Εθνικου Κτηματολογιου (Δασολογιου) που δε θα λαβει ποτε σαρκα και οστα, διοτι καμμια κυβερνηση δεν εχει τη δυναμη να ξεκαθαρισει τις δημοσιες από τις ιδιωτικες περιουσιες στις εκτος σχεδιου περιοχες. Οι Φαρισαιοι της προηγούμενης δεκαετιας αρχισαν το κτηματολογιο της Αθηνας και των υπολοιπων μεγαλουπολεων απορροφώντας όλα τα κονδυλια της Ευρωπαικης Ενωσης αφου ησαν ανικανοι για τη διευθετηση της Δημοσιας Εκτασης (βουνα , ρέματα, ποταμια, λιμνες παραλιες). Οι Κλεφτες της προηγουμενης εικοσαετιας απλως τσέπωσαν όλα τα λεφτα που προορίζονταν για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Πως να αποβαλεις διοικητικα , νομικα και επι τοπου τους χιλιαδες καταπατητες και να κατεδαφισεις τα αυθαιρετα χτισματα στα μπαζωμένα ρεματα?
…αφου ποτε δεν αποτυπωσες και δεν οριοθετησες τα ορια των ρεματων ως μοναδικη φυσικη απορροη της βροχης προστατεύοντας το φυσικο περιβαλλον?
…αφου μεχρι το 1985 και την παρεμβαση του Τριτση τα ρυμοτομικα σχεδια πολης δεν εμφανιζαν το φυσικο αναγλυφο του εδαφους αλλα μονον οικοδομικα τετραγωνα θεωρωντας και τα ρεματα οικοδομησιμη επιφανεια κατοπιν εγρισης από την τότε ΕΥΔΑΠ?
…αφου ποτέ δεν αγαπησες τη γη του τόπου σου αλλά την ειδες σαν κομματικο ρουσφέτι εξυπηρέτησης στους φίλους σου παρακρατικούς ψηφοφόρους?
…αφου άφησες τη τυχη του δημόσιου περιβάλλοντος στα χερια πουλημένων επιτροπών και υπηρεσιακών παραγόντων να κρίνουν κατά το δοκουν της παλάμης τους τις διευθετήσεις ρεμάτων, ποταμων, λιμνων, παραλιων και δασικων εκτάσεων.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *